Kategori: Taşıma Teknikleri

Kısa mesafede süratli taşıma teknikleri nelerdir?

Taşıma Teknikleri 1-Kucakta taşıma : 2-İlkyardımcının omzundan destek alma : Hafif yaralı ve yürüyebilecek durumdaki hasta/yaralıların taşınmasında kullanılır. Bir ilkyardımcı tarafından uygulanır. Bu yöntem iki kişi ile de uygulanabilir. 3-Sırtta taşıma: Bilinçli hastaları taşımada kullanılır. Bir ilkyardımcı tarafından uygulanır. 4- İtfaiyeci yöntemi Omuzda taşıma İtfaiyeci yöntemi, yürüyemeyen yada bilinci kapalı …

Sürükleme Yöntemi

Sürükleme yöntemleri nelerdir? Hasta/yaralının sürüklenmesi, oldukça faydalı bir yöntemdir. Özellikle, çok kilolu ve iriyarı kişilerin taşınması gerekiyorsa; dar, basık ve geçiş güçlüğü olan bir yerden çıkarmalarda herhangi bir yaralanmaya neden olmamak için seçilebilecek bir yöntemdir. İlkyardımcının fiziksel kapasitesi göz önünde bulundurulmalıdır. Mümkünse battaniye kullanılmalıdır. Sürükleme yöntemleri şunlardır: Ayak bileklerinden sürükleme …

Rentek Manevrası

Rentek Manevrası nedir, hangi durumlarda uygulanır ve rentek manevrası nasıl uygulanır? Kimler tarafından uygulanabilir sorularının tamamına aşağıda verilen bilgilerden ulaşabilirsiniz. ARAÇ İÇİNDEKİ YARALIYI TAŞIMA (RENTEK MANEVRASI) TEKNİĞİ ACİL TAŞIMA TEKNİKLERİ SÜRÜKLEME YÖNTEMLERİ KISA MESAFE TAŞIMA TEKNİKLERİ SEDYE İLE TAŞIMA SEDYEYE YERLEŞTİRME TEKNİKLERİ Rentek Manevrası Nedir? Trafik kazası geçirmiş yaralı bir …

Sedye üzerine yerleştirme teknikleri

Sedye üzerine yerleştirme teknikleri, kaşık tekniği, köprü tekniği ve karşılıklı durarak yerleştirme tekniği olmak üzere üç çeşittir. Bu yerleştirme teknikleri aşağıda ayrıntılı olarak verilmiştir. 1-Kaşık tekniği Kaşık tekniği ile hasta/yaralıya sadece bir taraftan ulaşılması durumunda üç ilkyardımcı tarafından uygulanır. İlkyardımcılar hasta/yaralının tek bir yanında bir dizleri yerde olacak şekilde diz …

Sedye ile hasta taşıma

Sedye ile taşıma teknikleri nelerdir? Sedye ile hasta ya da yaralı taşımada genel kurallar şunlardır: Hasta/yaralı battaniye ya da çarşaf gibi bir malzeme ile sarılmalıdır, Düşmesini önlemek için sedyeye bağlanmalıdır, Başı gidiş yönünde olmalıdır, Sedye daima yatay konumda olmalıdır, Öndeki ilkyardımcı sağ, arkadaki ilkyardımcı sol ayağı ile yürümeye başlamalıdır (Sürekli …

Acil Taşıma Teknikleri

İlk Yardım Eğitici Eğitimi İçin Tıklayınız>>> Acil taşıma teknikleri nelerdir?: Genel bir kural olarak, hasta/yaralının yeri değiştirilmemeli ve dokunulmamalıdır. Olağanüstü bir tehlike söz konusuysa, taşıdığı her türlü riske rağmen acil taşıma zorunludur. En kısa sürede, özellikle kafatası ve omurga yaralanması olan kişiler olabildiğince düz pozisyonda tutulmalı, yaralılar güvenli bir yere …
+